WORLD OF PERL - CGI WORKSHOP

WORLD OF PERL - CGI WORKSHOP
SB@NET 31.01.2000 WEBDEV  ( 22364 )
SLAVONSKI BROD - Prvi projekti u okviru PROJEKTA SBONLINE 1996-2000 su osim drugih programskih jezika razvijani u CGI / Perl programskom jeziku a kasnije kada se pojavio PHP razvoj se nastavio na PHP jezilu . Početkom 1997. godine na SBOnLine.Net i jasnije na SBNet.Hr portalima pokrenut je WORLD OF PERL - CGI WORKSHOP.

Autor Željko Klindžić je pokrenuo i financirao CGI WORKSHOP od 1997 do 2005 godine.  To je bila online arhiva web softvera za razvoj nezavisnih portala Putokazi Ravnice  (SBOnLine, Osijek-Online, Požega-Online, Virovitica.info i Vukovarac.Net) sve web projekte za razvoj svih službenih online reursa iz Slavonskog Broda do 2004: lokalni klasični mediji (radio, novine), Grad Slavonski Brod, Brodsko-Posavska. županija, HGK i HOK Slavonski Brod, Turistička Zajednica, Opća Bolnica i ostalo  (osim Strojarskog fakulteta u Slav.Brodu).

Od 1996. do 2004 (i kasnije sve do 2009) Željko Klindžić je organizirao, sa suradnicima (SB Web Team) besplatna predavanja i besplatne usluge (osim troškova trećih subjekata) za područje Internet tehnologije: Predavanja o Internet tehnologiji za škole, lokalne institucije u lokalnoj sredini (Slavonski Brod), škole, organizacije, udruge, portale u Slavoniji i Zagrebu. Korišten je i promoviran Open Source (LAMPP tehnologija) i originalni razvijeni vlastiti web softvert autora Željka Klindžića. Web softver razvijen i distribuiran je besplatno partnerima, članovima Online Zajednice portala  "Putokazi ravnice", preko tri SBONLINE portala (Slavonia.Net, SBOnLine.Net i SBNET.Hr).

Projektant i autor web softvera je bio programer (19 jezika), webdeveloper, webdesigner, fotograf, prvi webmaster Grada Slavonskog Broda i Brodsko-Posavske županije, inicijator Online Zajednice "Putokazi Ravnice", Željko Klindžić, dipl.inž.el, specijalist za IT & Internet tehnologije.


.