vijesti
foto albumi
linkovi
o festivalu
sponzori
virtual cinema
kontakti
najave

Finalna večer Festivala je 14. svibnja 2006. u amfiteatru KKD Ivana Brlić-Mažuranić

Filmove festivala BSHORTS 2006 možete vidjeti online i glasovati za najbolje po izboru publike ako svratite u Virtual Cinema. Svoje impresije o festivalu možete zapisati u knjizi utisaka: BSHORTS Guestbook...

Dođite na finalnu večer festivala BSHORTS 2006, pogledajte offline projekciju najboljih filmova i osobno pozdravite pobjednike.

Slavonski Brod ONLINE 1996. - 2006.
deset godina - 1996. - 2006.
Vijesti festivala
Formirana kolekcija BSHORTS 2006 - dobrodošli u Virtual Cinema

Od pristiglih pedesetak filmova selektori su u prvom krugu odabrali filmove koji čine kolekciju Festivala BSHORTS 2006. Do svibnja stručni žiri, čiji članovi se nalaze u Zagrebu, Londonu, Mebourneu i Slavonskom Brodu a povezani su na ovom projektu samo Internetom, će detaljnije analizirati sve filmove i u drugom krugu selekcije izdvojiti nominirane za nagrade te konačno donijeti sud koji filmovi su pobjednici. Nagradu po ocjeni stručnog žirija (GrandPrix) i nagradu po ocjeni publike sponzorira glavni pokrovitelj Festivala Grad Slavonski Brod.

U BSHORTS Virtual Cinema je prikazana kompletna lista filmova iz ovogodišnje selekcije BSHORTS 2006. Kolekcija je prilično šarena, neki radovi su prilično dobri, neki zanimljivi a neki redatelji su jako mladi. Redoslijed liste je generirao sustav po redoslijedu prijava autora, tko se prijavio prvi, prvi je na listi. Uz svaki film su prikazani minimalni podaci: naslov filma, ime autora i skraćeni sinopsis.

Gledanje filmova je omogućeno video streaming tehnikom a download, kopiranje i distribucija filmova iz ove kolekcije nije dozvoljeno bez pismene suglasnoti autora. Radi omogućenja streaminga uz minimum zastoja, datoteke filmova su (uz suglasnost autora) konvertirane u streaming format, slika smanjena a kvalitet prikaza malo degradiran. Desetak najboljih filmova ovogodišnjeg festivala će biti prikazani u boljoj kvaliteti slike i tona na offline projekciji tijekom finalne večeri 14. svibnja.Lets go to Virtual Cinema!
Za gledanje filmova u BSHORTS Virtual Cinema potrebno je imati ADSL vezu, Windows Media Player 9 ili 10 a preporuča se korištenje Microsoft Internet Explorer 6.x jer u njemu Media Player integriran u web stranicu najbolje radi.

Kao što je festival u fazi prijava bio otvoren za sve vrste filmova i sve autore, u fazi ocjenjivanja filmova je otvoren za sudjelovanje publike u donošenju suda o najboljem filmu ovogodišnjeg festivala. Publika može aktivno sudjelovati tako što će ocjeniti film, dakle svi mogu biti filmski kritičari ili tek komentatori. Tijekom gledanja filma možete svakom filmu dati ocjenu 1 do 5 i zapisati tekst vaše kritike/komentara filma. Ako pri ocjenivanju filma navedete svoje osobne podatke automatski sudjelujete u izvlačenju nagrada za posjetitelje BSHORTS Virtual Cinema.

14.04.2006 verzija za printer / print it
© BSHORTS | Prava pridržana www.bshorts.org   produkcija SBONLINE.Net 2006