vijesti
foto albumi
linkovi
o festivalu
sponzori
virtual cinema
kontakti
najave

Finalna večer Festivala je 14. svibnja 2006. u amfiteatru KKD Ivana Brlić-Mažuranić

Filmove festivala BSHORTS 2006 možete vidjeti online i glasovati za najbolje po izboru publike ako svratite u Virtual Cinema.


Impresije o Festivalu BSHORTS 2006 možete zapisati u knjizi utisaka:
BSHORTS Guestbook...Slavonski Brod ONLINE 1996. - 2006.
deset godina - 1996. - 2006.
O festivalu bSHORTS 2006
Stručni žiri film festivala BSHORTS, Slavonski Brod 2006

Zoran SudarPredsjedavajući povjerenstva za selekciju i ocjenjivanje filmova je zagrebački režiser Zoran Sudar (asistent režije u nekoliko američko-hrvatskih koprodukcija od kojih je potrebno istaknuti rad s Pierce Brosnanom u Hong Kongu, George Clooneyem u filmu "Peacemaker"; režiser je filma "Last will", s Goranom Višnjićem; režiser serija "Naši i vaši" i "Zlatni vrč" i dr.)

Članovi stručnog povjerenstva (žirija) su: dr. Reuben Fawkes i prof. Maja Fawkes, povjesničari umjetnosti, (translocal), dr. Krunoslav Martinac, povjesničar umjetnosti, Melbourne i mr.sc. Vesna Srnić, povjesničarka umjetnosti, Slavonski Brod.

Festival kratkog digitalnog filma BSHORTS, Slavonski Brod 2006

Prvi festival kratkog filma u Slavonskom Brodu pod nazivom BSHORTS 2006 pokreće i sponzorora web portal Slavonski Brod online ( sbonline.net ) koji time obilježava deset godina kontinuiranog rada. Glavni pokrovitelj festivala BSHORTS i sponzor nagrada stručnog žirija je Grad Slavonski Brod. Festival je otvorenog tipa, mogu sudjelovati svi koji to žele a genre filma nije ograničen. Kratki film može biti snimljen bilo kojim digitalnim sredstvom a radovi će se dostavljati kao digitalni zapis isključivo putem Interneta. Žiri festivala (članovi u Zagrebu, Londonu, Melbourneu i Brodu) će surađujući online selektirati i ocjeniti filmove koji će se vidjeti na web poslužitelju BSHORTS.Org tijekom proljeća. Finalna večer festivala s offline lokalnom projekcijom najboljih filmova i proglašenjem pobjednika su u svibnju, mjesecu kada se obilježava dan grada Slavonskog Broda. opširnije...

© BSHORTS | Prava pridržana www.bshorts.org   produkcija SBONLINE.Net 2006