AUTORSKA PRAVA

Ovo je nekomercijalni i neprofitni projekt. Svi sadržaji  u ovoj web publikaciji, su iz originalnih izvora i iako se to po Zakonu o autorskom pravu ne mora objaviti označeni su imenom odnosno logotipom i slično. Na Internetu se često vidi kršenje Zakona, masovno se uzimaju tuđi radovi, ne poštujući skoro nikoga.

Zakon o autorskom pravu i srodni zakoni odavno postoje, dakle molimo da ako želite uzeti neki digital media  snimak (fotografije, video ..) javite se i moguće će vam originalni autor to osobno dostaviti. Obično uz uvjet da ako to objavite na svojem web sajtu ili socijalnim mrežama označite i ime autora.

Da bi podsjetili one koji žele nešto sa ovog bloga uzeti da dobro pogledaju - iako po zakonu to ne moramo, sve materijale označavamo s logotipom "SB@NET" ili "SlavonskiBrod.Net" ili imenom i prezimenom (ili bar nickom) autora. Ovdje se objavljuju i objavljivati će se radovi digital medie, jer ima više autora iza ovog bloga.

Ništa ne prodajemo, dajemo, ali nećemo dozvoliti drsku krađu...

Što se tiče fotografija, ako netko želi dobiti naše fotografije, dobiti ćete ih besplatno na email, kao kopije originala (u velikoj veličini) ali ako to dalje objavite negdje morate kraj fotografije dodati ime autora ili logotip.

Sve fotografije koje objavljujemo ovdje su manje od originala, pa je jednostavno i lako, dokazati tko je fotografiju ukrao jer u originalu je EXIF (šifra snimka iz foto kamere) a također drugi način dokazivanja je objava na web sajtu autora, odnosno kojem je originalni autor to dozvolio. Zato pojednostavite stvar: umjesto da se svađamo, kliknite na mejlo, zatražite fotku, dobiti ćete, ali mora biti označena imenom ili oznakom originalnog autora.

/ ... članak u doradi ... /


Željko Klindžić